søndag den 8. april 2012

The Faraja Women's centre

I Februar fik vi besøg af Marie (Mikkels lillebrors (Søren) kones kusine) fra Danmark, som skulle ned og arbejde på en børnehave/skole her i Tanzania. Efter et par ugers sigthseeing i Dar rejste Marie til Arusha, hvor hun skulle arbejde. På vores påsketur til Serengeti besøgte vi Marie og alle hendes dejlige unger. Marie hyggede sig!

Marie

Ulriks videooptagelser af børnene vakte stor begjestring



Det viste sig ikke bare at være en børnehave/pre-school, men også et center for piger, der på den ene eller anden måde har været ude for nogle grimme ting og ikke har andre steder at gå hen. Centeret giver dem 1 års skrædder- eller køkkenuddannelse, som så forhåbentligt er nok til at de kan starte et nyt liv. For at komplicere tingene har mange af pigerne små børn, som blandt andet er dem der går i vuggestue/børnehave afdelingen. "Unge mødre” får lige pludselig en helt anden betydning – måske der skulle laves en ny TV produktion.
Dorte, Ellen og en gruppe af pigerne
Mikkel er i øjeblikket med til at designe et program, som arbejder med kønsligestilling og dette inkluderer en komponent omkring ”gender based violence” – og med besøget hos Marie blev der lige tilføjet lidt kød og blod til det arbejde!
Se mere på http://www.thefarajacentre.org/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar