søndag den 8. april 2012

The Big Five!!!

Så lykkedes det!!! Det er en nødvendighed når man bor i et land som Tanzania og tager på safari, at man har set ”The big five”. The big five er løve, Næsehorn, Bøffel, Elefant og Leopard. De første fire så vi på de første safarier, men leoparden blev ved med at gemme sig for os. Så da vi drog afsted på tur til Serengeti i påsken var det også for at gøre endnu et forsøg på at spotte et prikket kattedyr oppe i et træ.

Vi har på denne tur set helt vildt mange dyr i et helt fantastisk setting – løver i træer, ikke mindre end fem næsehorn, store flokke af zebraer inklusiv en der lige var nedlagt af løver, en løvejagt på to gnuer – som dog mislykkedes, store mængder af hyæner, giraffer, aber med blå kugler, aber der sloges ..... men men men ingen leopard.... :-(!!

Den sidste dag på vej videre skulle der gøres endnu et sidste forsøg, og denne gang var der bid!! Leoparden lå godt gemt på en gren i et træ og der var ikke meget af den vi kunne se. Men så kom en lille pumba gående og leoparden fattede helt klart interesse for lidt grisekotelet. Men pumba lugtede lunten og stak af - dramaet udeblev. Leoparden havde dog fået stimuleret appetitten og hoppede ned af træet for, i følge vores guide, at gå på jagt. Herefter mistede vi visuel kontakt med dyret. Vores til lejligheden medbragte professionelle fotograf fumlede desværre med udstyret da leoparden rykkede, så den fotografiske dokumentation er sparsom.



Heldigvis var Marius også ombord i bilen og han holdt hovedet koldt og det lykkedes ham at tage en stribe billeder helt tæt på!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar