tirsdag den 17. august 2010

På cykeltur i Dar Es Salaam

Det er ikke meget familien Klim/Hansen har fået cyklet det sidste års tid måske lige på nær Mikkel, som har cyklet til og fra ambassaden. Men i søndags blev vi inviteret med på cykeltur i Dar og så måtte vi jo ud og finde cyklerne frem af garagen, hvor de stadig stod pakket ind i pap og papir.
Det er foretagnet "Afri roots" som arrangerer guidede cykelture rundt i dele af Dar, som man ikke lige ser hverdag - "The real Dar" som vores guide beskrev det! Og vi havde ikke kørt mere end 5 min før ingen af os anede hvor vi befandt os. Vi var ni "wazungu" (betegnelse for hvide europæer) og tre tanzanianske guider.














10 % af turen foregik på asfaltvej resten på meget ujævne og smalle grusveje og mange steder måtte vi trække cyklerne. Der var indlagt en del stop undervejs hvor vi besøgte en mand der solgte kaffe lavet på frisk ristede bønner (vi fik lov til at male bønnerne i en morter), et traditionelt swahili hus hvor der bor 6 familier (hvor vi fik serveret chapati), en hjemmebiograf som bestod af et mørkt rum og et gammelt fjernsyn, en dame der lavede naturmedicin blandt andet på hyæneeskrementer ("fisi"), og sidst men ikke mindst det lokale marked som for "de fremmede" er ganske overvældende med et virvar af mennesker der vrimler frem og tilbage imellem et utal af boder. (og ja- vi ved godt at appelsinbilledet ikke ligefrem giver indryk af hektisk aktivitet)



Det var en rigtig fin tur hvor vi fik set en masse af Dar uden at vi følte os anmasende. Men 9 hvide på cykler kan stadig få folk til at stimle sammen og børnene til at råbe "wazungu, Wazungu, Wazungu" når vi kører forbi.

Efter en frokost på en lokal bar sluttede vi af med en velfortjent øl hjemme hos Jesper og Lene! 20 km på grusveje giver ømme numser når man ikke er vant til at cykle!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar