lørdag den 20. marts 2010

Student Led Conferences


Så blev det tid til at forældrene skulle til "Student Led Conference" - et for os nyt koncept. Hhv. Emil og Mathilde havde hver 4 x 10 minutter til at fortælle deres forældre hvad de lavede i skolen.



Mathilde startede med at vise os eksempler på hvad hun lærte i Matematik, derefter så vi en meget flot mappe (portfolio) hvor Mathilde havde samlet ting hun var stolt af - det var flot. Den tredje base var en skriftlig engelsk opgave hvor Mathilde havde skrevet en historie på baggrund af en tegneserie. Vi var ret imponerede over niveauet i betragtning af at hun intet engelsk kunne for 6 måneder siden. Til sidst var der en samtale med Ms. Cloud hvor Mathilde fik en masse ros.



Emil startede med at vise os sin mappe (portfolio) hvor han også havde samlet opgaver fra forskellige fag som han havde lavet i løbet af året. Her var forældrene også svært tilfredse. Efterfølgende skulle vi ned i IT-lab hvor vi skulle se en Power-point film som Emil havde lavet med billeder fra hans Mikumi tur i November. Den tredje base var en matematik konkurrence hvor forældrene blev udfordret på færdighedsregning. Det var faktisk svært når man ikke har helt styr på begreberne - såå faren måtte give sit yderste for at slå sin søn. Til sidst havde vi en snak med Emils lærer om Emils styrker og potentialer.



Vi så også eksempler på "kunstværker" fra art. I et tidligere forløb med overskriften "Eat well - be well" havde grade 3 eleverne lavet kunst som forestillede grøntsager og frugt. Mathilde havde lavet en banan.



Alt i alt en rigtig sjov måde at få et indblik i hvad ens børn går og foretager sig i skolen. Klart anbefalelsesværdigt. Fra en læreres synspunkt et meget positivt indblik i hvordan man kan bruge en portfolio som andet end en samlemappe.




















2 kommentarer:

  1. Super og sejt :-) Fedt at se og høre hvor godt det går med Mathilde og Emil. Jeg kan godt forstå I er stolte.

    SvarSlet
  2. Jep ,meget dygtige børn - jeg tror faktisk mama Hansen tager noeget med hjem til den danske folkeskole.

    ses Mikkel

    SvarSlet