mandag den 12. marts 2012

Georgias bryllup


Juma na Georgia

Georgia har været vores housekeeper og nanny siden vi kom og hun har på mange måder været med til at gøre vores ophold i Tanzania rigtig dejligt. Alle som har været og besøge os har nydt godt af hendes friskbagte boller, frisklavet juice, skønne mad og hendes venlige væsen og gode humør. 

I januar i år kom hun og fortalte at hun skulle giftes til marts og i den forbindelse havde brug for tre ugers ferie for at forberede og planlægge brylluppet. Tre forfærdelige uger for os med madlavning og opvask ;-), men der var nu hellere ikke meget ferie over det for Georgias vedkommende - hun havde travlt med planlægningen! 

Georgia og hendes kommende mand har begge været gift før og ønskede bare en lille cermoni, men det var de respektive familier ikke helt enige i. De kom imidlertid frem til et kompromis og det blev til et lille bryllup i Tanzaniansk målstok, hvilket vil sige at der kun var inviteret 100 gæster til festen.  

Aftenens toastmaster



Vi var inviteret til kl 18, men af erfaring ved vi godt at ingen kommer kl. 18 slet ikke til et bryllup i Tanzania. Georgias veninde kom og fulgtes med os, så vi ankom ca. 18.45 og på daværende tidspunkt var der 5 gæster. Så vi måtte bare vente og tålmodigheden blev sat på prøve især hos Marius, som bare ville have kage. 


Brudeparret sad på et podium
Kl. 20.30 kom brudeparret og halvdelen af gæsterne var vel også ankommet - helt normalt blev vi fortalt. Derfra fulgte så en masse traditioner i form af taler fra familie og brudepar samt præsentation af alle gæsterne. Når man blev præsenteret fik man en meget stærk og varm projektør lige i hovedet og så skulle man rejse sig og danse med fejende armene over hovedet. Der blev generelt danset rigtig meget - ved en hver lejlighed, som bød sig var folk på dansegulvet og vrikke lidt med numsen.     
Kagen (som Georgia selvfølgelig selv havde lavet) bliver skåret
   Vi gik hjem kl. 21. 30 fordi børnene var meget trætte og skulle op i skole næste dag. På det tidspunkt havde vi ikke spist endnu og heller ikke "afleveret" gaven. Der blev derfor arrangeret en helt særlig event, hvor vi fik lov at overrække vores gave til brudeparret.

"Asante sana" for en fantastisk aften!

Georgias søstre i den blå og sorte kjole



1 kommentar:

  1. Hej alle
    Hvor er det spændende at høre om. Det må have været lidt af en oplevelse, selvom det lyder lidt som der var en del ventetid, og rumlende maver...

    SvarSlet