fredag den 25. december 2009

Jul i Dar Es Salaam

Så kom farmor, farfar, onkel Christian, fætter Sebastian og kusine Victoria endelig til Tanzania. Programmet stod på besøg i Dar es Salaam, safari i Selous game park, juleaften og tur til Zanzibar.

Den første uge blev tilbragt i Dar Es Salaam, hvor Victoria var med Mathilde i skole (det var svært at tale engelsk) og farmor var på et bredt udvalg af forskellige markeder (formanden for butikkerne udtaler at omsætning for juleshoppingen i Dar var rigtig god i år). Farfar fungerede som IT-helpdesk, men nåede dog en tur til stranden på Bongoyo med Christian og ungerne. Mikkel var på arbejde og Camilla fulgte strømmen og viste byen frem.
Fra den 18-22 December var vi en tur i Selous Nationalpark. Med sine 55000 km2 er den arealmæssigt et stykke større end Danmark. Her nåede vi et par klassiske safrai drives, hvor vi fik set løver, elefanter, giraffer, vortesvin, flodheste, krokodiller og meget andet. Vi fandt en løvefamilie og blev kørt meget tæt på (ca. 3 meter). Her sad vi så i åben jeep med slukket motor og blev tilbudt drikkevarer....


Vi nåede også på bådsafari. Mathilde var overbevist om at båden ville synke og at vi ville blive spist af krokodiller, men da et hold turister f'ør os kom hjem i hel tilstand lod hun sig overtale. Turens højdepunkt var da bådens skipper blev snydt af strømmen og drev for tæt på en gruppe flodheste hvilket resulterede i at en flodhest dykkede op og ramte bunden af båden.

En anden spændende ting vi nåede var walking safari. Her blev vi udstyret med to bevæbnede rangers som eksorterede os på en tre timers gåtur. Spændende at gå forbi et budskads, når man ved at der kan ligge en løve derinde og vente.... Nå men vi må erkende at vi larmer og lugter for meget så vi fik kun set dyrene på afstand. Men vi så mange dyrespor og lorte.






Nu sidder vi så og slapper af efter en rigtig hyggelig juleaften med And, brune kartofler, risalamande og konfekt i rå mængder. Juletræet (en stuegran) blev så godt som det kunne, meen et dansk juletræ bliver det aldrig. Farfar udtaler at det er første gang at han har holdt jul i skjorte (uden på bukserne) og bare tæer.
















Nu slappes der af før vi skal videre til Zanzibar (hardship).

VI ØNSKER ALLE EN GLÆDELIG JUL OG ET GODT NYTÅR!










3 kommentarer:

  1. Halløj i de varme lande. Lyder som om I hygger jer med besøg fra det kolde Nord (vi har haft den første hvide jul i 14 år). Vi holder jul i Roskilde med kusine Ava og fætter Jonas, så der er gang i den. Derudover går alt som det skal ;-)
    Nå jeg smutter igen. Skal bygge togbane med Hjalte.

    Kærlig hilsen
    Torben

    SvarSlet
  2. Det lyder jo lige som herhjemme, hvor vi også dagligt er i nærkontakt med kattedyr. Især et af dem lader ikke en slippe, før man har kælet et kvarters tid. Så kvitterer den med våde kys i ansigtet, dundrende spinden og smygen op ad ens ben. Herligt selskab!

    Ellers er her sne - som lige nu ved hjælp af plusgrader og regn er blevet forvandlet til sjap på no time.

    Som sms'et er jeres nøgle fundet - hængende i grenene på en forræderisk busk. Naturen er også barsk her!

    Hønsene er blevet vandet med vand fra - vandHANEN. Nå, nu bliver det vist for muntert.

    Vi glæder os til at få liv i nabohuset igen. Nyd de sidste dage i solen, her tæller vi hvert minut, som dagene bliver længere.

    Kh Birkerødderne

    SvarSlet
  3. hej mathilde og emil
    har i fået gode julegaver? og flot at marius kan gå.
    otto

    SvarSlet